Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

LAPIN sodassa taistellut veteraani Erkki Hemilä (oik.) laski sotaveteraanien  seppeleen Pirkkalan sankarihaudalle sunnuntaina, kaatuneitten muistopäivänä. Mukana oli veteraaniyhdistyksen puheenjohtaja Juhani Husa.

Pirkkalan hautausmaalla jokaisen sankarivainajan muistolaatan edessä liehui sunnuntaina, kaatuneitten muistopäivänä, pieni siniristilippu.
Seppeleitä laskettiin kolmelle eri muistomerkille. Niitä saivat toisessa maailmansodassa kaatuneiden sankarihauta, Karjalaan jääneiden vainajien ja sisällissodan uhrien muistomerkki.
Laskijoina olivat Pirkkalan sotaveteraaniyhdistys, kunta pormestari Marko Jarvan ja valtuuston puheenjohtajan Taru Tolvasen johdolla, seurakunta ja poliittiset järjestöt.
– Maamme yli sadan vuoden  historia on pitänyt sisällään kriisejä ja sotia. Muistamme nyt kaikkien niiden yhteydessä ja myös rauhanturvaoperaatioissa henkensä antaneita, kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth totesi.
– Kiitämme niitä, jotka ovat antaneet henkensä, jotta meillä olisi hyvä.

Silfverhuth tähdensi, että haudalle kokoontuessa katsotaan myös eteenpäin. Maailmalla on parhaillaankin useita kriisejä ja sitä on pyrittävä rakentamaan kohti rauhaa.

Lue lisää Pirkkalaisesta ke 19.5.