Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRKKALAN vaalipaneelissa selkeä enemmistö oli myönteisellä kannalla Pirkkalan ja Tampereen yhdessä virittämän uimahallihankkeen suhteen. Hallille luonteva paikka olisi Partolassa lähellä kuntarajaa joko Pirkkalan tai Tampereen puolella.

UIMAHALLI, ratikka, Toivion kaavoitus ja maapolitiikka. Siinä neljä suurta ja tunteita herättävää asiaa, joista päättämisessä Pirkkalan kuntavaaleissa valittavat valtuutetut ovat kuskin pukilla.
Aiheet nousivat esiin vaalipaneelissa tiistaina. Siihen osallistuivat kaikki Pirkkalan kahdeksan pormestariehdokasta: Marko Jarva Kokoomus, Taru Tolvanen SDP, Harri Vuorenpää Perussuomalaiset, Heikki Riihimäki Keskusta, Sirpa Repo Vihreät, Jouni Kallioluoma Vasemmistoliitto, Riitta Kuismanen Kristillisdemokraatit, Marjo Vuorenmaa Liike Nyt sekä Harri Aalto Valta Kansalle -liikkeestä.

Peräti seitsemän panelisteista nosti peukun sen puolesta, että uimahalli tulisi toteuttaa alkavalla valtuustokaudella. Useimmilla heistä oli mielessä yhteistyössä Tampereen kanssa kuntarajalle nouseva halli. Muiden muassa suurimpien ryhmien edustajat, demarien Taru Tolvanen ja kokoomuksen Marko Jarva olivat tällaisen ratkaisun kannalla.

Katso paneeli YouTube-kanavalta alla olevasta linkistä:

https://www.youtube.com/watch?v=mGSES64eeoI

Pirkkala ja Tampere tekivät jo alustavan selvityksen uimahallin tarpeesta. Jatkoneuvottelujakin on sen jälkeen käyty.
– Kun Tampere todennäköisesti laajentaa raitiotien Härmälänrantaan asti, niin sinne syntyy pysäkki, josta tulee uusi yhteys Messukeskukseen. Uimahallille luonteva paikka voisi olla lähellä tuota kulkureittiä, pohti Jarva aihetta Pirkkalaiselle paneelin jälkeen.
Tolvanen vahvisti, että yhteistyössä tehty halli voi hyvinkin olla ensi vaalikauden asia.
– Se ei ole enää utopiaa, hän mietti.

PANEELISSA ehdokkaat pääsivät esittelemään itsensä ja kertomaan mielipiteitään muun muassa siitä, tarvitseeko Pirkkalan talous jatkossa leikkauksia vai millä eväin elinvoima säilyy, hankitaanko ratikka ja mitä ajatuksia herättää Pirkkalan keskustan ja Pyhäjärven väliin visioitu 2000 asukkaan Ranta-Pirkkala. Kantoja tivattiin myös kasvisruokailun edistämisestä ja keinoista vähentää lisääntynyttä kiusaamista ja nuorten pahaa oloa.