Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

SISU  Kallokosken ja hänen perheensä  ovat maalanneet Anian lintupuistoon Spidermanin inspiroiman linnunpöntön. Hän esitteli sitä intupuiston avajaisissa mummonsa Merja Pahkurin kanssa.

– Tämä on tosi ihana idea. Vaikka Tampereesta ei tullutkaan kulttuuripääkaupunkia, niin Anian lintupuisto jää elämään.
Pirkkalalainen Merja Pahkuri tuli viime sunnuntaina Anian lintupuiston avajaisiin Anian koululle miehensä Markku Perkon ja lapsenlapsensa Sisu Kallokosken, 5, kanssa.
Kolmikko etsi tovin Sisun ja tämän perheen maalaamaa linnunpönttöä ja löytyihän se lopulta koululle johtavan tien varrelta. Sisu on vannoutunut Spidermanin ystävä, joten oli selvää, että hämähäkkiteema pääsi myös lintupuistoon tuotuun pesäpönttöön.
Anian koulun ympärillä olevassa lintupuistossa on jo kymmeniä linnunpönttöjä. Puisto on syntynyt Kranstolpassa asuvan kuvataiteilijan Arja Krossbeck-Juholan ideasta.
– Minulla oli taidenäyttely Anian koululla kesällä 2019. Kuuntelin täällä lintujen laulua ja sain ajatuksen lintupuistosta.
– Koulun ympäristö on ihana paikka yhteisölliselle tilataideteokselle. Tänne voivat tuoda oman linnunpönttönsä yksityiset, yhdistykset, yritykset ja muut yhteisöt.
Tällä hetkellä lintupuistossa koulun ympäristössä on 43  puihin ripustettua pönttöä. Parikymmentä odottaa valmiina ripustamista, ja uusia otetaan edelleen vastaan.

Lintupuisto on kaikenikäisten ympäri vuorokauden avoinna oleva retkikohde, joka löytyy tänä vuonna muun muassa Tampereen seudun pyöräilykartasta.
Anian koululla kesävieraita palvelee Anian kyläyhdistyksen kesäviikonloppuisin avoinna olevat kahvila ja kirpputori.
Koululla on myös nähtävillä Henna Palinin luontoaiheisia valokuvia ja Pirkkalan taideyhdistyksen jäsenten lintu- ja luontoaiheisia teoksia.

Lue lisää Pirkkalaissta ke 9.6.