Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

LIIKENNEMINISTERI Timo Harakka sai "hurukyytiä" tutustuessaan Pirkkalan lentoasemaan keskiviikkona. Aseman massiiviset paloautot olivat näyttävä ilmestys.

LIIKENNE- ja viestintäministeri Timo Harakalla oli tapahtumatäyteinen visiitti Pirkkalassa keskiiviikkona iltapäivällä. Parin tunnin aikana hän ehti kuulla lentoaseman päällikön Mari Nurmisen ja Pirkkalan kuntapäättäjien toiveita lentoaseman tulevaisuuden suhteen ja tavata väkeä Suupan torilla SDP:n vaalitilaisuudessa.

Piristystä iltapäivään ministeri sai, kun hänelle tarjottiin lentoaseman upeilla paloautoilla ajelu kiitoradalla ja lennostossa. Autojen sammutuskyvystä annettiin näytös, ja katolla oleva tykki ampui vettä hurjalla voimalla lentoterminaalin edessä.

Pirkkalan torilla Harakka lupasi hyvät valtiontuet Tampereen kaupunkiseudun raitiotien laajentamishankkeelle.

– Mikäli hanke katsotaan täällä Pirkkalassa ja kaupunkiseudulla hyväksi toteuttaa, niin rakentamiseen tulee 30 prosenttia valtion tukea, Harakka sanoi.

Ministeriltä kyseltiin, miten jännittävissä kuntavaaleissa tulee käymään.

– Olen ylpeä, kun olen saanut seurata kaksi vuotta Sanna Marinin upeaa työskentelyä valtioneuvostossa. Jos Sanna Marin on noussut Pirkkalasta Suomen pääministeriksi, niin kyllähän tänne Pirkkalaan myös sosialidemokraattinen pormestari saadaan, Harakka hehkutti.

SDP:n pormestariehdokas Taru Tolvanen ja Harakka saivat vastailla kuntalaisten kysymyksiin Puskiaisten oikaisutiestä. Harakka totesi, ettei tuo tiehanke vielä ole tullut hänen pöydälleen eikä hanke ollut tuttu hänelle.

Yleisellä tasolla Harakka totesi, että isoissa tiehankkeissa on ensin muodostettava kaikkien kuntien yhteinen maakunnan kanta Pirkanmaalla.

Puskiaisten moottoritieoikaisu on ollut YVA-vaiheessa ja Ely-keskuksen (elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus) on pian määrä valita kahdesta linjausvaihtoehdosta parempi. Vaihtoehtoina ovat oikaisu uutta linjaa Lempäälän Kuljusta Pirkkalan ohitustielle tai nykyisen linjauksen eli Kolmostien leventäminen ja parantaminen Lakalaivan liittymän kautta.

– Kunta ei päätä asiasta, mutta pääsee antamaan lausuntonsa linjauspäätöksestä, Tolvanen totesi torilla.

– Nyt tulevina vaalinaluspäivinä puhutaan kuntalaisten kanssa asioista, jotka heidän arkeensa eniten vaikuttavat, ja samalla siis niistä asioista joihin tulevat luottamushenkilöt pystyvät vaikuttamaan. Kunnan palveluista, palveluiden saavutettavuudesta ja niiden laadusta. Teistä, puistoista, lähiliikuntapaikoista yms. Nämä asiat kiinnostavat.
– Meidän viestimme on se, että pyydämme luottamusta jatkaa hyvin tekemäämme työtä, ja lupaa olla tekemässä Pirkkalasta entistä parempaa kaikille kuntalaisille. On tärkeätä äänestää ja näin ottaa kantaa kunnan tulevaisuuteen, Tolvanen totesi.

Juttua päivitetty kuvalla ja lisäkommenteilla to 10.6. klo 10.22.