Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

KESKUSPUHDISTAMON siirtoviemärityöt jatkuvat Haikan rannalla heinäkuun lopulla. Suojaverhot poistetaan viimeistään syyskuussa. Kuva: Markus Laakso

Pari kuukautta keskeytyksissä olleet Tampereen seudun keskuspuhdistamon siirtoviemärityöt Haikan rannalla jatkuvat heinäkuun lopulla.
Aluehallintovirasto on antanut luvan keskuspuhdistamon toteuttamalle paineputkien asennustavalle, joten täyttötöitä Haikan matalalla ranta-alueella voidaan jatkaa.
– Urakoitsija jatkaa töitä lomakauden jälkeen heinäkuun lopulla, kertoo keskuspuhdistamon toimitusjohtaja Timo Heinonen.
– Tuolloin täyttömateriaaleja aletaan kuljettaa proomuilla Raholasta Haikkaan.
Haikan rantaan tuodaan myös yksi lautta, jolta käsin kaivinkone levittää proomusta tyhjennettävät materiaalit viemärilinjakaivantoihin ja tasaa täytöt rannan pohjan tasoon. Täyttötyö kestää arviolta noin kolme viikkoa.
Heinosen mukaan suojaverhot poistetaan sen jälkeen, kun verhon sisäpuolella vesi on kirkasta, arviolta viimeistään syyskuun aikana.

Haikan rannan täyttötyö ja sitä seuraava suojaverhon ja muiden työmaarakenteiden purkaminen ovat viivästyneet lupahakemuksen takia.
Keskuspuhdistamo tarvitsi lupamuutosta, koska työnaikaisten haittojen vähentämiseksi paineputkea ei asennettu niin syvälle kuin alun perin oli suunniteltu.  Näin vältyttiin loka-ajoilta ja vesistöriskeiltä, kun Pirkkalasta Raholaan johtavaa paineviemäriä ei tarvinnut siirtää työn ajaksi.