Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

KORONAROKOTUKSEEN pääsee Pirkkalassa pian kahtena päivänä ilman ajanvarausta. Mahdollisuus koskee vain ensimmäistä rokotustaan hakevia.

Koronaneuvonta- ja korotusrokotusneuvontapuhelimiin vastaajia on Pirkkalassa äkillisten poissaolotilanteiden vuoksi niukasti, minkä takia puhelimet ruuhkautuivat keskiviikkona. Mikäli on mahdollista käyttää tietokonetta tai mobiilisovellusta, voi koronaoirearvion tehdä Omaolo.fi -palvelussa. Mikäli rokotusasia ei ole kiireellinen, Pirkkalassa pyydetään nyt olemaan yhteydessä loppuviikosta.

Omaolon koronaoirearviossa pääsee varaamaan ajan koronatestiin heti oirearvion täyttämisen jälkeen. Mikäli Omaolo tulkitsee asiakkaan riskitekijät tai muut oireet vakaviksi, ohjeistaa palvelu soittamaan terveyskeskukseen.

Pirkkalassa pääsee pian koronarokotuksiin myös ilman ajanvarausta, kun terveyskeskuksessa järjestetään niin sanottuja walk in -rokotuspäiviä, joihin ei tarvitse varata aikaa. Walk in -rokotukseen voivat mennä ilman ajanvarausta kaikki 16 vuotta täyttäneet sekä riskiryhmiin kuuluvat 12-15-vuotiaat pirkkalalaiset, jotka eivät vielä ole saaneet ensimmäistä rokotusta.

Rokotuspäivät ilman ajanvarausta ovat lauantai 31.7. klo 9.30-16.30 ja torstai 5.8. klo 8.30-15.

Walk in -rokotustilaisuudessa annetaan ensimmäinen rokoteannos. Tehosterokotukselle ei voi tulla walk in -päivään. Tehosterokotusaika on tasan 12 viikon päästä ensimmäisestä rokotuksesta. Saadessasi ensimmäisen koronarokotteen sinulle varataan aika toista rokoteannosta varten. Tehosterokotteen ottaminen on erittäin tärkeää rokotesuojan saamiseksi.
Walk in -rokotuspiste sijaitsee Pirkkalan terveyskeskuksessa, sisäänkäynti D-ovesta. Mukaan on otettava Kela-kortti. Aulaan sisään tullessa ilmoittaudu huomioliiviin pukeutuneelle aulahenkilölle