Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRKKALAN terveyskeskukselta voi hakea lauantaina tai ensi torstaina koronarokotuksen ilman ajanvarausta. Palvelu koskee vain ensimmäistä rokotettaan hakevia.

KORONATARTUNNAT ovat lisääntyneet Pirkkalassa muun Suomen tavoin. THL:n tilasto kertoo, että Pirkkalasta on tavattu 22 tartuntaa heinäkuun 20. päivän jälkeen. Keskiviikkona tavatut kuusi tartuntaa on suurin päiväkohtainen tapausmäärä sitten vapun.

Pirkkalan kunta tiedotti perjantaina, että Pirkanmaalla koronatilanne on pahentunut nopeasti.

– Harkitse tarkkaan osallistumistasi massatapahtumiin. Muista käyttää maskia ja huolehdi turvaväleistä. Suojaa itseäsi ja muita, käy ottamassa koronarokote, kunta ohjeistaa Facebookissa ja Twitterissä julkaistussa tiedotteessa.

Käyrät lähtivät nousuun ennen heinäkuun puoliväliä.
– Harmilllisesti tartuntatapauksia on viimeisen kahden viikon aikana ollut reippaasti, sanoo tartuntataudeista vastaava lääkäri Jaakko Kivijärvi.

Pirkkalassa järjestetään tulevana lauantaina ja ensi torstaina ns. walk in -rokotuspäivät, jossa rokotuksen voi hakea ilman ajanvarausta.
Rokotuksia voivat hakea kaikki yli 16-vuotiaat ja riskiryhmiin kuuluvat 12-15 -vuotiaat.
Mahdollisuus ei koske tehosterokotuksia vaan ensimmäistä rokoteannosta.

Kivijärven mukaan rokotuksiin on ollut kiittävästi halukkuutta Pirkkalassa.
– Rokotuskattavuus on kaikissa ikäryhmissä hienoa tasoa ja uskon sen nousevan lähiviikkoina nuoremmissakin ikäryhmissä korkeaksi, kun aikoja saadaan tarjottua. Merkittävää väsymystä ei ole havaittavissa, siitä haluan välittää ison kiitoksen kuntalaisille, Kivijärvi kiittelee.
Tartunnat ovat keskittyneet työikäisiin ja nuoriin. Kahden viikon aikana ei ole todettu Pirkkalassa yhtään tartuntaa yli 60-vuotiailla.
– Onneksi taudinkuvat ovat olleet pääasiassa kotihoidon mahdollistavia eikä sairaalahoidon tarve ole näyttänyt merkittävästi lisääntyvän, Kivijärvi kertoo.
– Vaikka tartunnat ovat pääasiassa aiheuttaneet lieviä oireita, on aina mahdollisuus laajenevaan tartuntaketjuun, jolloin on vain ajan kysymys, milloin joku altistunut saa vaikean tautimuodon.
– Hankaloituva epidemiatilanne johtaa pahimmillaan rajoitustoimien tiukentumiseen, Kivijärvi muistuttaa.
Pirkkalassa oli todettu pandemianaikana kaikkiaan 261 koronatapausta viime maanantaihin mennessä.

Rokotus ilman ajanvarausta Pirkkalan terveyskeskuksessa la 31.7. klo 9.30-16.30 ja to 5.8. klo 8.30-15. Sisäänkäynti D-ovesta.

Uutista päivitetty tiedolla perjantaina julkaistusta varoituksesta koronatilanteen nopean huonontumisen johdosta.