Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

APULAISREHTORI Nina Mantsinen ja vastaava mestari Timo Mäki-Marttunen olivat tiistaina tutustumassa Naistenmatkan koulun uusien väistötilojen tilanteeseen. Tilat valmistuvat noin kuukauden myöhässä. Silloin niihin muuttaa 500 Naistenmatkan 3-6-luokkien oppilasta.

KOULUT käynnistyvät Pirkkalassa ensi tiistaina 10. elokuuta. Alkua hankaloittaa Naistenmatkan koulun väistötilojen myöhästyminen. Myös koronaan liittyy taas epävarmuuksia.

Koulukeskuksella Pirkkalan uuden koulukampuksen rakentaminen on alkanut purkutöillä. Naistenmatkan 3-6 -luokkalaisille on rakennettu väistötiloja toiselle puolen Ollikantietä kuin missä muu koulukeskus sijaitsee. Tilat kuitenkin myöhästyvät noin kuukaudella.
Tuon ajan oppilaat käyvät koulua Naistenmatkan 2-kerroksisessa C-rakennuksessa sekä Suupanniityn koululla.
– Syyskuun alussa pitäisi olla valmista, vastaava mestari Timo Mäki-Marttunen kertoi tiistaiaamuna työmaalla käyneelle Naistenmatkan apulaisrehtorille Nina Mantsiselle.

SOLJASSA otetaan tiistaina käyttöön kokonaan uudet koulutilat. Varhaiskasvatus alkoi Soljan lastentalossa jo viime talvena.
– Nyt sinne tulee 130 oppilasta esiluokasta kakkosiin, kertoo Pirkkalan kunnan opetuspäällikkö Mika Luukkanen.
Soljaan menevät lapset vähentävät Naistenmatkan koulun oppilasmäärää. Soljaan mennään kouluun muun muassa Niemenmaalta, Ratsutilalta ja Soljasta.

Esiopetuksessa aloittaa tiistaina 30 oppilasta vähemmän kuin edellisvuonna.

– Siinä näkyy ikäluokkien pieneneminen. Aika suuri pudotus, kun esikoululaisia on ollut noin 300. Trendi jatkuu lähivuosina, Luukkanen sanoo.
Esioppilaita on tänä syksynä Pirkkalassa 271, ekaluokkalaisia 291.

Lue lisää Pirkkalaisesta ke 4.8. Tähän juttuun korjattu Nina Mantsisen oikea titteli, joka on apulaisrehtori, ei vararehtori. Virhe on näköis- ja printtilehdessä.