Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

TÄNÄÄN torstaina voi Pirkkalassa kävellä suoraan koronarokotukseen terveyskeskukselle kello 15.30 asti.  – Rokotteita riittää, lupaa lääkäri Jaakko Kivijärvi.

– UUSIA tapauksia ilmenee päivittäin, harmillisesti pääasiassa vieläpä useampia kerralla. Eli Pirkkalankin osalta epidemia on leviämisvaiheessa, kertoo Pirkkalan ja Vesilahden tartuntatautilääkäri Jaakko Kivijärvi.

– Tilanne ei kuitenkaan ole Pirkanmaan keskimääräistä tilannetta hankalampi, joten alueellisia suosituksia merkittävästi tiukempiin rajoitteisiin ei ainakaan toistaiseksi ole tarvetta. Tähän hetkeen mennessä tautitapauksia on ilmoitettu Pirkkalassa yhteensä 280.
 
Pirkkalassa järjestetään vielä tänään walk in -koronarokotuspäivä, johon ei tarvitse varata aikaa. Rokotukset alkoivat aamulla 8.30 ja niihin pääsee, kun kävelee terveyskeskuksele 15.30 mennessä.
Rokotukseen voivat mennä kaikki 16 vuotta täyttäneet sekä riskiryhmiin kuuluvat 12-15 -vuotiaat pirkkalalaiset, jotka eivät vielä ole saaneet ensimmäistä rokotusta.

– Viime lauantaina rokotuksissa ilman ajanvarausta kävi yhteensä reilu 70 henkilöä. Olemme valmiita suurempaankin kävijämäärään, joten rokotteiden loppumisen pelon takia paikalle tulemista ei tarvitse kainostella.
 
Muita uusia rajoituksia ei Pirkkalassa ole nyt voimassa. Koulut ovat alkamassa lähiopetuksella, mikäli uutta ei ilmene. Etätyösuositusta jatketaan syyskuun loppuun saakka Pirkanmaalla, koska epidemiatilanne on nyt hankalampi.


JAAKKO Kivijärvellä on kannustava viesti kerrottavana.

– Keväällä valtiovalta puhui rokotuksien alkaessa kyseessä olevan pandemian loppusuora. Nyt joka tapauksessa loppusuora on jo lopuillaan, kun rokotuksien pääpaino siirtyy tuota pikaa tehosteannosten jakamiseen ja  lasten rokotuksien aloittamisesta odotetaan vielä valtakunnallista päätöstä.

– Eli viimeinen kiri on alkamassa. Kun myös tehosteannosten rokotuskattavuus saadaan syksyn mittaan nousemaan korkeaksi, saadaan viruksen leviämismahdollisuuksia vielä merkittävästi vähennettyä ja ainakin nykyisen tiedon mukaan epidemian selkeä rauhoittuminen on tuolloin mahdollista.

– Koetetaan siis vielä tsempata maskien, turvavälien ja käsihygienian kanssa, jotta tämä nyt käyntiin lähtenyt epidemia-aalto ei suotta aiheuta laajempaa vaaraa enää viime metreillä, Kivijärvi ohjeistaa.

Rokotuspäivä ilman ajanvarausta to 5.8. klo 8.30-15 Pirkkalan terveyskeskuksessa, D-ovi.