Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

MARTINA Harjula nousi maanantaiaamuna bussin numero 8 kyytiin Pirkkalan keskustassa. Bussi kulkee Pirkkalan keskustasta Koskipuistoon samaa reittiä kuin vanha ykkönen, mutta kääntyy sitten länteen.

TAMPEREEN seudun joukkoliikenteessa tapahtui maanantaiaamuna iso muutos, kun ratikka aloitti liikennöintinsä. Samalla kokivat muutoksia myös monet bussilinjat.
Pirkkalassa ja Härmälässä hypätään nyt useimmin bussin numero 8 kyytiin. Härmälässä vuosikymmenet ajanut linjan 1 bussi jäi historiaan. Bussi kyllä kulkee Pirkkalasta Härmälän ja Hatanpään läpi entistä reittiä, mutta numerolla 8. Koskipuistosta se kääntyy nyt länteen.
Mikäli on menossa esimerkiksi Taysin nurkille, neuvoo uusi reittiopas matkaamaan linjalla 8 Koskipuistoon ja vaihtamaan siellä ratikkaan.

NYSSEN liput käyvät myös ratikoissa. Lipulla voi vaihtaa sen voimassaoloaikana liikennevälineestä toiseen.
Matkan voi maksaa sekä bussissa että ratikassa matkakortilla, mobiililipuilla tai lähimaksulla. Bussista voi edelleen ostaa käteisellä kertalipun, jolla voi vaihtaa myös ratikkaan.
Matkaoikeus pitää vahvistaa jokaisella matkalla näyttämällä lippu lukijalaitteelle aina bussin tai ratikan kyytiin noustessa, myös vaihtomatkoilla.
Ratikka pysähtyy jokaisella pysäkillä. Sitä ei tarvitse vinkata pysähtymään. Sisään voi mennä kaikista ovista.


KUNTAKESKUKSESSA Suupalla liikennöi nyt tiheästi runkolinja 8, jolla pääsee Kyöstistä ja Soljasta Suupantorille. Linjareitti kulkee Härmälän kautta Koskipuistoon ja Keskustorille, josta edelleen Länsi-Tampereen kautta Haukiluomaan.
Suupalla kulkevat myös linja 11 Pereen, Partolan, Toivion, Hatanpään sairaalan sekä Ranta-Tampellan kautta Taysille sekä linja 12, joka luo yhteyden Vähäjärven alueelta Suupantorille.
Lisäksi linjalla 12 pääsee Kurikan, Linnakallion, Partolan ja Messukeskuksen kautta Tampereen keskusta-alueelle, josta edelleen Länsi-Tampereelle.
Suupan kautta kulkee myös Linja 34, joka yhdistää Lahdesjärven ja Sarankulman työpaikka-alueet Partolan kautta Linnakallion ja Linnakorven sekä Turkkiradan teollisuuskohteisiin.

Lue lisää uudesta liikennöinnistä muiden Pirkkalan alueiden osalta Pirkkalaisesta ke 11.8.