Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

SOLJAN koulun 1A-luokka asteli tiistaiaamuna kouluun opettaja Irja Kivikankaan johdolla. Hetki oli herkkä ja myös historiallinen, sillä uusi koulu sai ensimmäiset oppilaansa.

– VILKUTETAAN vanhemmille. Sitten kasvot tänne päin ja jonossa sisään!
Näillä opettaja Irja Kivikankaan sanoilla alkoi Soljan koulun 1 A -luokan koulutaival tiistaiaamuna hieman yhdeksän jälkeen. Lapset astelivat vanhempiaan katsellen ja käsiä heilutellen, ehkä hieman empienkin opettajansa perässä sisälle.
He olivat Soljan koulun ensimmäisiä oppilaita, joten hetki oli historiallinen.

Vanhemmille kyseessä oli tunteikas tapahtuma ja opettajienkin ilmeistä näki, että pikkukoululaisten ensiaamu on suuri hetki vuodesta toiseen.
Johanna Viljanen ja Sami Mäkinen toivat Soljaan esikoulun aloittaneen Sonjan ja tokaluokkalaisen Sofian, joka kävi ensimmäisen luokan Naistenmatkan koulussa.
– Meille tämä koulu oli hyvä asia. Tänne on lyhyt matka, kun asumme Niemenmaalla.

MONILLE Naistenmatkantien toisella puolella asuville lapsille muutto Soljan kouluun keskustasta tiesi kuitenkin koulumatkan pitenemistä. Lisäksi piti ylittää vilkas Naistenmatkantie.
– Mikseivät liikennevalot valmistuneet ajoissa. Ne oli luvattu. Olen huolissani koulutien turvallisuudesta. Onneksi voin saatella ja opastaa tyttöjä nyt, kun on loma, Lepomoisiossa asuva Petri Muikku totesi.

– Miksei ollut edes liikenteenohjausta suojatien kohdalla? hän kysyi.
Muiltakin vanhemmilta tuli palautetta keskeneräisestä liikenneympäristöstä.

OPPILAISTA uusi koulu oli hieno ja tiedossa oli, että sisältä löytyy muun muassa liukumäki, jota pitkin saa luisua ruokailuun!

Esiopetuksessa aloitti Pirkkalassa tiistaina 30 oppilasta vähemmän kuin edellisvuonna. Esioppilaita on tänä syksynä Pirkkalassa 271, ekaluokkalaisia 291.
Kaikkiaan varhais- ja perusopetuksessa eli esiluokalta yhdeksänteen on Pirkkalassa 2822 lasta ja nuorta.

Lue lisää ke 11.8. Pirkkalaisesta