Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

SATAVUOTIAAN kirkon juhlamessuun voi varmistaa paikkansa ilmoittautumisella. Mukaan pääsee myös etänä.

Sata vuotta täyttäneessä Pirkkalan Vanhassa kirkossa vietetään tulevana sunnuntaina kello 12 juhlajumalanpalvelusta.
Juhlamessua vietetään heikentyneen koronavirustilanteen vuoksi erityisjärjestelyin. Sisälle kirkkoon voidaan ottaa 30 etukäteen ilmoittautunutta, jotta turvaetäisyyksien pitäminen on mahdollista.
Ilmoittautumislomake aukeaa seurakunnan nettisivuilla perjantaina. Myös seurakuntatoimisto vastaanottaa ilmoittautumisia perjantaina.
– On tietysti hyvin harmillista, että emme voi ottaa kirkkoon sisälle enempää ihmisiä, mutta koronatilanteelle emme voi mitään. Turvallisuusohjeita on noudatettava, kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth toteaa.
– Onneksi messua voi tulla kuuntelemaan Vanhan kirkon pihalle, jonne järjestämme äänentoiston ja penkkejä noin 40 ihmiselle. Striimaus mahdollistaa messun seuraamisen kotoa käsin.
Saarnavieraaksi messuun saapuu Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo.
– Olen varma, että monilla paikkakuntalaisilla liittyy kirkkoon useita rakkaita muistoja. Niistä saatan jotain juhlassa kysäistäkin, Repo sanoo.
– Kyseessä on kaunis kirkko, joka on elävässä käytössä, vaikka onkin hieman sivussa Pirkkalan nykyisestä keskustasta.

Striimiä voi seurata myös Pirkkalan kirkon seurakuntasalissa, jonne järjestetään katsomo 40 henkilölle. Katsomoon ilmoittaudutaan niin ikään seurakunnan nettisivuilla. Paikalle voi saapua sunnuntaina 11.45 alkaen.Ehtoollista jaetaan ainoastaan Vanhassa kirkossa ja Vanhan kirkon pihassa. Pirkkalan kirkossa tarjoillaan aulakahvit.
Messun jälkeen juhlallisuudet jatkuvat Pappilassa, jossa martat tarjoilevat vanhan ajan kirkkokahvit. Kahvihetkessä kuullaan puheita ja musiikkia Kirkkokuoron esittämänä.

Pyöreitä vuosia juhlistetaan myös viikonloppuna käynnistyvällä kamarimusiikkisarjalla. Sarjassa nimekkäät muusikot esittävät tunnelmallista musiikkia sadan vuoden ajalta.
Terveysturvallisuuden vuoksi konsertit järjestetään Vanhan kirkon sijaan Pirkkalan kirkossa, jonne voidaan ottaa 95 henkilöä.

Vanhan kirkon (Anian rantatie 226) 100-vuotisjuhlamessu su 15.8. klo 12. Ilmoittautuminen alkaa pe 13.8. klo 9 seurakunnan nettisivuilla. Kirkon pihalle järjestetään penkkejä ja äänentoisto. Messu striimataan seurakunnan kanavilla.

Minä laulan sun iltasi tähtiin, konsertti Pirkkalan kirkossa la 14.8. klo 19. Tenori Petri Myllymäki, basso Kristjan Moisnik, pianisti Ville Hautakangas. Vapaa pääsy.

Heijastuksia, konsertti Pirkkalan kirkossa su 15.8. klo 19. Huilistisisarukset Emilia Karhi ja Julia Ilomäki, pianisti, säveltäjä Tuomas Turriago. Vapaa pääsy.