Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRKKALALAISET ovat käyneet vilkkaasti koronarokotuksissa.

Alkuviikosta oli Pirkkalan 12-15-vuotiaista saanut ensimmäisen koronarokotteen hieman alle puolet, 45 prosenttia. Kaikkiaan kunnassa on noin 1150 tähän ikäluokkaan kuuluvaa lasta ja nuorta.
– 12-15 -vuotiaiden rokotuksiin on varattu aikoja varsin kiitettävästi, kertoo tartuntataudeista vastaava lääkäri Jaakko Kivijärvi Pirkkalan terveyskeskuksesta.
– Viime viikolla rokotusannoksia annettiin reilu 700 kappaletta, ja näistä noin 500 kohdistui 12-15 -vuotiaille. Annosten jakaminen jatkuu tällä viikolla.

Pirkkala on koronarokotusten kattavuudessa koko maan kärkitasoa.
– Kun otetaan lukuun vain kaikki yli 12-vuotiaat, on Pirkkalassa rokotuskattavuus ensimmäisen rokoteannoksen osalta jo yli 80 prosentin tasoa ja toisenkin rokoteannoksen saaneita on jo yli 40 prosenttia, kertoo tartuntataudeista vastaava lääkäri Jaakko Kivijärvi Pirkkalan terveyskeskuksesta.
– Koko väestöpohjaan suhteutettuna osuudet ovat toki hieman pienempiä, noin 70 prosenttia  ja 36 prosenttia, kun toistaiseksi alle 12-vuotiaita ei vielä olla suunnittelemassa rokotuksien piiriin.
Kivijärvi kiittelee näistä luvuista innokkaasti rokotuksissa käyneitä kuntalaisia.

Alkuviikolla Pirkkalassa oli todettu yhteensä 314 koronatapausta. – Tartunnat ovat keskittyneet henkilöihin, joiden rokotussuoja on ollut vielä vaillinainen. Tämäkin siis korostaa sitä, että täyden rokoteannoksen ottaminen on epidemian hallinnan kannalta keskeistä.

Ajantasaista tietoa rokotuksista saa kunnan verkkosivuilta ja some-kanavilta.
Lue lisää 18.8. ilmestyneestä Pirkkalaisesta.