Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Uudesta maailmasta puhuttaessa Vuorisalo muistuttaa siitä, että kaikki asiat jäävät jo nyt muistiin. – Ennen asiat on unohdettu ja jätetty jälkeen. Nyt kukaan ei voi tietää, mitä asioita, tällä hetkellä ehkä merkityksettömäksikin koettuja, nousee esiin kymmenen vuoden kuluttua. Edessä voi olla yllätyksiä.

Pirkkalalainen Valtteri Vuorisalo aloitti juuri unelmiensa työtehtävässä.
Hän on Suomen ensimmäinen kansallisen turvallisuuden ja turvallisuuspolitiikan työelämäprofessori.
Kun kutsu kävi Tampereen yliopistolta, yhteiskuntatieteiden tohtorin, Lontoon huippuyliopiston King´s Collegen sotatieteen laitoksen vierailevan tutkijan ei tarvinnut miettiä vastausta hetkeäkään.
– Olen ollut 20 vuotta turvallisuuspolitiikan nörtti ja informaatioteknologian nörtti. Kun nämä kaksi kaksi asiaa nyt yhdistetään, olen aivan innoissani.

Vuorisalon tehtävän keskiössä on suuntaviivojen etsiminen uudessa maailmassa.
– Teknologia kehittyy koko ajan valtavan nopeasti. Sen myötä valtioille ja niiden kansalaisille on tullut uusia muutospaineita.
– Vaikka samaan aikaan maailman turvallisuustilanne on muuttunut, valtioiden reagointinopeus on pysynyt ennallaan ellei hidastunutkin.
– Nyt joudutaan miettimään uudestaan omaa asemaa muutoksessa ja löytää uusia tapoja tehdä työtä ja työskennellä yhdessä, oli sitten kyse julkisesta tahosta tai yksityisestä sektorista.

Lue lisää 25.8. printti-Pirkkalaisesta tai näköislehdestä.