Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

SOLJAN lastentalon käsityökerho kokoontuu kerran viikossa maanantaisin. Pirkan opiston järjestämää kerhoa vetää viriketoiminnanohjaaja Siru Friman, joka opasti ekaluokkalaisia Eeviä ja Alisaa villalangasta syntyvän siilin tekemisessä.

SOLJAN lastentalon ateljeessa ja liikuntasalissa on maanantai-iltapäivänä tyytyväisen oloisia lapsia. Koulupäivä on takana ja nyt on mahdollisuus syventyä mieluisaan harrastukseen. Sen mahdollistaa Harrastava Pirkkala -hanke.
Harrastava Pirkkala on osa Harrastamisen Suomen mallia, jossa kunnat saavat valtionavustusta maksuttomien harrastusten järjestämiseen lapsille koulupäivän yhteyteen.
– Hankkeen tavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen. Tarkoituksena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä, kertoo hankekoordinaattori Aki Harju.
Pirkkala haki hankkeeseen mukaan viime keväänä, sai myönteisen päätöksen ja alkoi rakentaa hanketta nopealla aikataululla.
– Oppilaille tehtiin kysely heidän omista harrastustoiveistaan ja niitä on pyritty noudattamaan.

MUKAAN hankkeeseen lähti yli 20 harrastusten järjestäjää Pirkkalasta tai sen lähialueilta. Harrastuksiin on ilmoittautunut kaikkiaan yli 800 peruskoululaista ekaluokkalaisista yhdeksäsluokkalaisiin.
– Toimintaa järjestävät esimerkiksi Pirkat, PJK, Pirkan opisto ja myös Tredu, joka pitää yläkoululaisille ilmailupajaa, Aki Harju kertoo.
– Tarjolla on yli sata harrastusta. Paljon on liikuntaa, mutta myös kulttuuriin ja käsitöihin liittyvät harrastukset ovat vahvasti hankkeessa mukana. Toimintaa on kouluilla tai niiden läheisyydessä.

Lue lisää Pirkkalaisesta ke 29.9.