Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRKKALAN väkiluku ylitti elokuussa 20 000 asukkaan rajan. Väkeä riittänee siis jatkossa entistä enemmän myös Reipin muinaismarkkinoilla. (Arkistokuva)

PIRKKALAN väkiluku on ylittänyt elokuussa 20 000 asukkaan rajan. Kunnan asukasmäärä oli Tilastokeskuksen ennakkolukujen mukaan elokuun lopussa 20 029. 
Väestönmuutos vuoden alusta on ollut 1,14 prosenttia (226 asukasta).
– Tämä on seudun kovinta kasvua. Tampere on kasvanut alkuvuonna 1,05 prosenttia väkimäärältään ja Nokia 0,74.  Miinusmerkillä oltiin ainoastaan Orivedellä, kertoo Pirkkalan kunnan kansliapäällikkö Jaakko Joensuu.
– Rajapyykin saavuttaminen herättää positiivisia ajatuksia. Tämä on kuitenkin enemmän henkinen virstanpylväs, käytännön merkitystä rajalla ei enää ole, Joensuu toteaa.
Yli kymmenen vuotta sitten ns. Paras-hankkeen aikana 20 000 asukasta oli raja, jota pienemmät kunnat eivät saaneet järjestää yksinään terveyspalveluita.

Pirkkalan kunnan strategiassa sopivaksi kasvuvauhdiksi on määritelty 1,5 prosentin keskimääräinen kasvu vuodessa, mikä on palveluiden tarjonnan kannalta sopiva määrä. Liian nopealla kasvulla koulujen, päiväkotien ja muiden palveluiden lisääminen kasvun edellyttämällä nopeudella on hankalaa.
– Neljän vuoden lukema on 4,7 prosenttia. Ollaan aika lähellä tavoiteltua. Siihen on päästy luovuttamalla suunnitelmallisesti tontteja rakentajille, Joensuu sanoo.
Lähiaikoina uusiin kerrostaloihin muutetaan useimmin kuntakeskuksessa ja Soljassa.