Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

"TRE KRONOR" Pirkkalassa. Ruotsin ilmavoimien Jas Gripen -hävittäjät käyttävät harjoituksissa myös Pirkkalan tukikohtaa. Kuvan kone nähtiin Pirkkalassa viime talvena, kun Ruotsi esitteli hävittäjäänsä HX-hankkeen tiimoilla.

Pirkkalan taivaalla on ollut jylinää taivaan täydeltä. Menossa on Ruska 21, joka on Ilmavoimien vuoden merkittävin harjoitus ja osa Suomen ja Ruotsin välistä puolustusyhteistyötä. Keskiviikosta lauantaihin 6.-9.10. lentoja on kaikkina vuorokaudenaikoina.

Harjoituksiin osallistuvat myös Ruotsin ilmavoimien JAS 39C/D Gripen -monitoimihävittäjät sekä valvonta- ja taistelunjohtokone Argus.

Ruotsalaiset lento-osastot tukeutuvat Pirkkalaan sekä Luulajan tukikohtaan Ruotsissa. Pirkkalaan tukeutuva Gripen-osasto integroidaan osaksi ilmapuolustustehtäviä harjoittelevaa joukkoa. Toinen Gripen-osasto puolestaan toimii Luulajasta käsin harjoitusvastustajan puolella yhdessä Rovaniemeltä ja Oulusta lentävien suomalaisten Hornetien ja Hawkien kanssa.
– Ruska 21 -harjoituksessa kantahenkilökunta, reserviläiset ja varusmiehet harjoittelevat poikkeusolojen tehtäviään käytännössä, kertoo harjoituksen johtaja, Ilmavoimien operaatiopäällikkö eversti Timo Herranen.
Harjoituksessa on mukana yhteensä 50 lentokonetta ja noin 3 300 henkilöä, joista 1500 on reserviläisiä.

KOTIMAISESTA kalustosta mukana ovat Hornetit ja Hawkit, Ilmavoimien kuljetus- ja yhteyskonekalustoa, Maavoimien kuljetushelikopteri sekä Rajavartiolaitoksen Dornier -valvontalentokone.
Harjoitukseen osallistuvat ilmatorjuntayksiköt toimivat Pirkkalan tukikohdassa ja Lohtajan harjoitusalueella.

RUSKA 21 aiheuttaa liikennejärjestelyjä Pirkkalan tukikohdan läheisyydessä 6.–9. lokakuuta.
Satakunnan lennoston Pirkkalan tukikohta on yksi käytössä olevista tukikohdista. Harjoituksen yhteydessä tie 3003 eli Varuskunnantie suljetaan yleiseltä liikenteeltä välillä Varikontien risteys – Varuskunnan ampumaratojen risteys 6.–9.10.