Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRKKALAN kuntakeskukseen tehtävä liikuntatalon laajennus aiotaan sijoittaa nykyisen talon pohjoispuolelle, nykyisen rakennuksen ja Pyhäjoen väliselle metsikkötontille. Laajennus on oranssinen rakennus kuvan vasemmassa yläreunassa. Kuva: Arsatek Oy

VAPAA-AIKAKESKUKSEN laajennus Pirkkalan keskustassa aiotaan tehdä nykyisen liikuntatalon pohjoispuolelle, eli talon ja Pyhäjoen väliselle tontille. Kyseessä on vajaan 3000 neliön laajuinen uudisrakennus, jonka alustava kustannusarvio on 7,6 miljoonaa euroa.

Laajennusta on pohtinut tilapalvelupäällikkö Timo Orjalan johtama, kansliapäällikkö Jaakko Joensuun nimeämä työryhmä. Sen tekemä tontinkäyttösuunnitelma perustuu ratkaisuun, jossa laajennus sijaitsee kokonaisuudessaan olemassa olevan vapaa-aikakeskuksen pohjoispuolella.
Luonnossuunnitelma pitää sisällään liikuntasalin aputiloineen, 300-paikkaisen kiinteän katsomon, liikuntatilan, yleisötiloja ja tarvittavat tekniset tilat.
Rakennukset rakennetaan tilapalvelupäällikkö Timo Orjalan mukaan kiinni toisiinsa ja niiden välille tulee sisäyhteys. Hankesuunnitelmassa koko hankkeen kerrosala on 2 870 neliötä.
Suunnittelu täsmentyy ja tarkentuu kohteen rakennussuunnittelun aikana. Kohde on tarkoitus toteuttaa kunnan omistukseen eikä yksityiselle toimijalle "Sporttikampuksena", kuten eräässä vaiheessa esitettiin.

Yhdyskuntajohtaja Jouni Korhonen ehdottaa ensi keskiviikkona kokoontuvalle yhdyskuntalautakunnalle, että se hyväksyisi näiden kaavailujen mukaisen hankesuunnitelman.

Koulukeskuksen ja vapaa-aikakeskuksen tekeillä olevassa kaavassa varataan mahdollisuus toteuttaa liikuntatiloja molemmin puolin nykyistä vapaa-aikakeskusta. Toteutus olisi kaavan mukaan mahdollinen myös urheilukentän puolelle. Siinä ratkaisussa haittana olisi, että laajennus tulisi osittain yleisurheilukentän päälle.

Laajennuksen toteuduttua kuntakeskuksessa on kaksi suurta katsomolla varustettua liikuntahallia.

Juttua korjattu ma 11.10. klo 9. Vaihdettu työryhmän johtajan nimi.