Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

JANNE ja Juulia Ferm viihtyvät talossaan, jonka olohuoneesta  aukeaa avara näkymä Nuolialanlaaksoon. Tulevaisuuden haaveissa on talo järven rannalla.

PEREELLÄ asuvalla Fermin perheellä on takanaan poikkeuksellinen vuosi.
Vuosikausia suurimman osan vuotta maailmalla rallikilpailuja kiertänyt perheen isä Janne on ollut kuluneen vuoden ajan koti-isänä.
Hän työskentelee ralliautoilija Esapekka Lapin kartanlukijana, ja parivaljakko oli ilman tallisopimusta sitten viime vuoden joulukuun Monzan MM-rallin aina viime viikkoon asti.
Silloin Toyotan rallitalli Toyota Gazoo Racing julkisti, että Lappi palaa takaisin Toyotan tehdaskuljettajaksi rallin MM-sarjassa. Edellisen kerran hän ja Ferm olivat olleet Toyotan leivissä vuodet 2017 ja 2018.
Päätöstä edelsi Lapin ja Fermin sijoittuminen Jyväskylän MM-rallisssa pari viikkoa sitten komeasti neljänneksi.
– Pääsimme ajamaan pitkästä aikaa isolla autolla ja onnistuimme täydellisesti, iloitsee Ferm, joka ennätti jo vuosi sitten pitää ralliuransa lopettajaisjuhlatkin.

SEURAAVA MM-startti ei ole vielä tiedossa.
–  Emme aja tulevalla kaudella täyttä sarjaa, edessä on valikoituja kisoja.
Kuluvan vuoden aikana Janne Ferm on saanut olla yhdessä lastensa Fridan, 5, ja Leonan, 4, kanssa enemmän kuin koskaan aikaisemmin.
– Elämän tasapainottaminen on aina vaikeaa, mutta lasten kanssa on ollut kivaa. Aikaisemmin yhteistä aikaa ei ole ollut kovin paljoa.

EDESSÄ on kuitenkin taas reissuisän elämää. Siitä huolimatta Janne iloitsee siitä, että tallisopimus tuo tullessaan uusia tavoitteita elämään.
– Tykkään tavoitteellisuudesta, se on mukavaa. En halua tehdä asioita vain osallistumalla. Olen kaikessa kilpailuhenkinen.
– Ja suorittaja, lisää vaimo Juulia ja kertoo sen näkyvän esimerkiksi miehen tekemissä lumitöissä, joiden jälkeen kotipihan lumikinosten reunat ovat takuulla viivasuorat.
Fermit rakensivat omakotitalon Pirkkalan Pereelle kuusi vuotta sitten.
Janne Ferm on huomannut viimeistään kotona vietetyn vuoden aikana, kuinka paljon tekemistä talossa onkaan.
– Koko ajan on kaikkea  puuhaa.

Lue lisää Pirkkalainen-lehdestä ke 13.10.