Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRKKALASSA tilastoitiin viime viikolla suurin viikoittainen tartuntamäärä koko koronaepidemian ajalta. Tautiin ovat sairastuneet rokottamattomat ja vaillinaisesti rokotetut.

PIRKKALASSA on ilmennyt viime viikon aikana 37 todennettua koronatartuntatapausta.
– Se on tämän epidemiahistorian suurin tartuntamäärä Pirkkalassa. Maanantaihin mennessä paikkakunnalla on todettu nyt yhteensä 402 tartuntaa, kertoo tartuntatautilääkäri Jaakko Kivijärvi Pirkkalan terveyskeskuksesta.
Vertailun vuoksi kerrottakoon, että kahden ensimmäisen pandemiakuukauden aikana vuoden 2020 keväällä Pirkkalassa löytyi yhteensä 11 varmennettua koronavirustapausta.
– Viime viikon tartuntatapaukset keskittyvät hyvin vahvasti rokottamattomiin kuntalaisiin, eli pääasiassa alle 12-vuotiaisiin lapsiin, Kivijärvi sanoo.
– Joukossa on myös runsaasti vaillinaisesti rokotettuja ja rokottamattomia aikuisia.

ALLE 12-vuotiaiden tartunnat ovat olleet Kivijärven mukaan varsin lieväoireisia.
– Oireet sinänsä ovat hyvin samankaltaisia kuin aikuisillakin.
– Toivotaan, ettei virus muutu siinä määrin, että lasten tautimuodot alkaisivat olemaan hankalampia, tartuntatautilääkäri Jaakko Kivijärvi toteaa.

– Jokainen uusi tartunta mahdollistaa virukselle muuntumisen mahdollisuuden, joten siinä mielessä lisääntyvät tartunnat antavat aihetta myös valtakunnan tasolla varuillaan olemiseen.

Lue lisää Pirkkalainen-lehdestä 13.10.