Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Pertti Nättilästä ja Ransu Karvakuonosta tehtiin monet lehtihaastattelut parivaljakon kotona Pirkkalassa. Tämä kuva otettiin Ransun 40-vuotisjuttuun Pirkkalaisessa vuonna 2018.

Suomalaisen lastenkulttuurin grand old man Pertti Nättilä menehtyi pitkäaikaiseen sairauteen viime lauantaina, 16.10.
Suuri yleisö tunsi hänet Ylen lastenohjelmista tutun, kaikkien rakastaman Ransu Karvakuonon äänenä Ransun syntymävuodesta 1978 lähtien.
Pirkkalalainen Nättilä kutsui itseään Ransun, keskikokoisen videonoutajan, henkilökohtaiseksi avustajaksi, mutta hän teki myös mittavan uran Yleisradiossa.
Siellä hän muun muassa johti Ylen ensimmäistä lastentoimitusta ja perusti Pikku-Kakkosen.
Nättilä tunnetaan myös ohjaajana. Sarjat Heikki ja Kaija sekä Rintamäkeläiset naulitsivat suomalaisia aikanaan television ääreen.

Pertti ”Pepe” Nättilä ja Ransu olivat tuttu parivaljakko myös kotikunnassa Pirkkalassa, jossa he esiintyivät erilaisissa lasten tapahtumissa. Ransu toimi pitkään Pirkkalainen-lehden kolumnistina.

Pirkkalassa Nättilä teki arvokasta kulttuurityötä myös omana itsenään.
Hän valokuvasi ja videokuvasi Pirkkalan kunnan kasvua ja kehitystä 1990-luvulta pitkälle 2000-luvulle.
Tästä on muistona videosarja Pirkkala kasvaa ja kehittyy.

Lue lisää printti- tai näköislehdestä 20.10.