Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

– MAAILMANMESTARIKSI tähtääminen nosti joukkueen uudelle tasolle, cheer-tanssin MM-hopeaa saavuttaneen Suomen joukkueen kapteeni Jenna Rajala iloitsee.

SUOMEN cheer-tanssin maajoukkue toi kotiin historiallisen hopean cheerleadingin MM-kisoista. Maailmanmestaruus meni Japaniin, ja pronssille kipusi ensi kertaa osallistunut Kiinan kokoonpano.
Sinivalkoisen joukkueen kapteeni, pirkkalalainen Jenna Rajala uskoo, että suomalaisten sijoitukseen siivitti uusi harjoittelutyyli.
– Viime kaudella asetimme ensi kertaa tavoitteeksemme maailmanmestaruuden. Treenaaminen muuttui selvästi aiempaa kovemmaksi ja tavoitteellisemmaksi.

20-henkinen joukkue koostui eri seurojen edustajista. Yhdeksän ryhmäläisistä tanssii tamperelaisseura Dream Team Dancersissa. MM-kisat järjestettiin koronan vuoksi virtuaalisesti.
Kaikkien osallistujien suoritukset arvioitiin tuloslähetyksessä Olympic Channelilla 9. lokakuuta.

Joukkueen iloksi katsomo ei loistanut tyhjyyttään.
– Saimme kuvausviikonlopussa päälle hyvän Suomi-fiiliksen, kun kävimme vuoroin katsomassa toistemme suorituksia, Rajala kertoo.


– Kisakupla syntyi poikkeusjärjestelyistä huolimatta. Tilanne oli suurimmalle osalle tuttu kesäkuun SM-kisoista, jotka pidettiin myös virtuaalisesti.
Hopea jätti hampaankoloon kultaisen aukon. Ensi kauden tavoitteena on kirkastaa mitali.
– Suuntamme on selvästi oikea. Kisa kovenee vuosi vuodelta, eikä korona ole tehnyt siihen poikkeusta, Rajala toteaa.
– Uskomme edelleen täysin siihen, että maailmanmestaruus on saavutettavissa. Pienestä se on aina kiinni.

Cheer-tanssi on cheerleadingin muoto, jossa ei ole esimerkiksi pyramidien muodostamista. Cheer-tanssijoukkueet keskittyvät joukkueen esittämään tanssiesitykseen. Samoissa kisoissa Suomi voitti myös kultaa cheerleadingin päämuodossa.