Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

KALLIOMÄEN koulu tulee näille paikoille Pakkalankulman viereen. Kunta varaa nyt maiden ostoon varoja.

PIRKKALA on varaamassa muutostalousarvioon miljoona euroa lisää maanhankintaan, muun muassa Kalliomäen koulun mahdollistavien maiden ostoon. Mutta siis, mikä ihmeen Kalliomäen koulu?
Kalliomäen koululle on kaavoitettu paikka Naistenmatkantien varresta, Pakkalankulman asuinalueen viereiseltä pellolta. Se on Pirkkalan ainut näköpiirissä oleva kokonaan uusi koulu. Rakentamiseen on vielä aikaa, mutta paikka on kaavalla katsottu.

Pirkkalan kunnanhallitus käsittelee tänään maanantaina muutostalousarviota, jossa huomioidaan vuoden aikana eteen tulleet yllättävät menot ja tulot.

Kunnalle on kertymässä tälle vuodelle muitakin lisäkulunkeja kuin maanostoja.
Korona on tuonut paineita talouteen monella suunnalla. Hyvinvointilautakunnan talousarvioon esitetään 2,5 miljoonan euron lisäyksiä tälle vuodelle.
Merkittävin lisäys on 1,4 miljoonan euron tarve terveyspalveluiden menoihin, jotka johtuvat pääosin koronaepidemiasta. Myös muihin hyvinvointipalveluihin tarvitaan lisärahaa.
Lastensuojelun ja mielenterveyspalveluiden tarve on kasvanut korona-aikana. Tätä varten tarvitaan noin puoli miljoonaa euroa lisärahaa kuluvalle vuodelle.
Ikääntyneiden ja lasten ja nuorten koulutuksessa on niissäkin lisätarpeita korona takia. Kuluja on tullut muun muassa ilmaisista suojavälineistä.
Korona on tuonut lisäkuluja myös työllisyyspalveluihin.

Kunnan käyttöön keskustassa tulevan ns. Punaisen talon eli Koy Pirkkalan Lautamiehen maksuohjelmaan esitetään 815 000 euron lisärahaa.

TOISAALTA tulopuolella on hyviä uutisia tulossa. Verotuloja ennakoidaan saatavan 2,7 miljoonaa enemmän kuin talousarviossa ennakoitiin. Muutostalousarvion nettovaikutukset ovat noin 1,2 miljoonaa euroa miinuksella. Tämä summa tosin pienenee vielä, kun valtion täysimääräisistä koronatoimien korvauksesta tulee selko.

Lue lisää keskiviikon 3.11. Pirkkalaisesta