Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRKKALAN kunta muisti 20 000:ttä asukastaan Roope Hakalaa päivällisellä, kukilla ja uutta kotikuntaa muistuttavalla lahjalla viime viikolla. Tilaisuutta isännöivät pormestari Marko Jarva (vas.) ja kansliapäällikkö Jaakko Joensuu.

PIRKKALAN 20 000:s asukas on Roope Hakala. Paljasjalkainen tamperelainen vaihtoi kotikuntaa elokuussa, jolloin hän muutti aivan kuntarajan tuntumaan Pereentien alkupäähän.
– Olin miettinyt muuttoa johonkin Tampereen ympäristökuntaan. Pirkkala valikoitui uudeksi asuinkunnaksi työpaikan läheisyyden takia, kertoo ilmankäsittelyratkaisuja valmistavalla Koja Oy:llä Härmälässä insinöörinä työskentelevä Hakala.
Niin kaupunkilainen kuin onkin aina ollut, Hakala paljastaa haaveilevansa asumisesta maatilalla.
– Ja se saisi mieluusti sijaita Pyhäjärven rannalla, hän kertoi pieni virne suupielessä pormestari Marko Jarvalle ja kansliapäällikkö Jaakko Joensuulle päivällisellä, jonka kunta tarjosi kunnan 20 000. asukkaalle viime viikolla.

EDELLISEN kerran Pirkkalan kunta muisti merkkipaalumuuttajaa vuonna 2006, jolloin kunnan edustajat kävivät viemässä kukkia kunnan 15.000. asukkaalle Tiina Honkaselle Partolan Isomäkeen.
15.000 asukkaan raja oli saavutettu tuon vuoden helmikuussa.
Pirkkalan asukasluku on kasvanut siten 15 vuodessa 5000 asukkaalla.
Seuraavien 10 vuoden aikana asukkaiden määrä voi Jaakko Joensuun mukaan kasvaa kunnan oman ennusteen mukaan jopa 7000 asukkaalla.

Lue lisää Pirkkalainen-lehdestä ke 3.11.