Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRKKALA on suunnitellut ulkoilureittiä kuvassa näkyvälle Pyhäjärven rannalle kuntakeskuksen edustalla ja lunastanut maat sitä varten. Yhdyskuntalautakunta poisti reitin rakennusrahat kunnan ensi vuoden talousarviosta. Lopullisen päätöksen asiasta tekee valtuusto.

PIRKKALAN yhdyskuntalautakunta on poistanut Naistenmatkanlahden rantareitin rakentamisen ensi vuoden budjettiehdotuksestaan.
Lautakunta päätyi ratkaisuun äänestyksen jälkeen luvuin 8-3.
Yhdyskuntajohtaja Jouni Korhonen oli esittänyt reitin rakentamiseen ensi vuonna 200.000 euron määrärahaa osana ensi vuoden investointikokonaisuutta.
Kokoomuksen Janne Kivinen teki kristillisdemokraattien Riitta Kuismasen kannattamana ehdotuksen, että määräraha poistetaan.
Tätä kannattivat kokoomuksen Mika Hakkarainen, Juha-Pekka Helminen ja Terhi Lehtomaa, perussuomalaisten Matti Heinonen, vihreiden Kristiina Kaila ja keskustan Raili Naskali.
Yhdyskuntajohtajan esityksen eli rakentamisen puolesta äänestivät sosiaalidemokraattien Jouko Karppanen, Emmi Saari ja Niina Kuhlman.
Lopullinen päätösvalta asiassa on valtuustolla joulukuun budjettikokouksessa.
Kivinen perustelee ehdotustaan säästöillä.
– Kunnassa on tällä hetkellä käynnissä talouden sopeutustoimenpiteitä sekä erittäin suuret jo päätetyt ja käynnissä olevat investoinnit.
Kivinen mainitsee menoihin asetetun kahden prosentin kustannusleikkurin.
– Mielestäni nyt tulee säästää ei välttämättömistä investoinneista, jollaiseksi koen uusien rantareitin pätkien rakentamisen.
– Reitin toimivuus ei nähdäkseni tällä hetkellä vaadi kyseisen reittiosuuden rakentamista, koska Virkaniemen osalta kunnassa ei ole mitään suunnitelmia.
Kyseinen reittiosuus toisi reitin Naistenmatkanlahden rantaa pitkin Virkaniemeen.

PIRKKALA hankki pitkän lunastuskiistan jälkeen kunnan omistuksen noin 350 metrin kaistaleen Pyhäjärven rantaa asuintalojen ja järven välistä.
Lunastus maksoi kunnalle noin kaksi miljoonaa euroa.
Lunastuksen perusteluna on ollut, että järven rantaan kuntakeskuksen edustalle tehdään kuntalaisten ulkoilureitti, joka on osa pidempää seudullista Pyhäjärven reittiä.