Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

LUKION toisen luokan opiskelijat Mimi Nybacka (vas.), Tuuli Ingman, Eerika Heiskala ja Matias Puranen juhlistivat 50-vuotiasta viime perjantaina pidetyissä juhlissa.

PIRKKALAN yhteislukion opiskelijoista huokuu ylpeys. Viime perjantaina oli aika nostaa malja 50-vuotiaalle lukiolle juhlavissa puitteissa.
– Olen kiitollinen, että meillä on lämminhenkinen koulu, jonne on aina hyvä tulla, opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja Tuuli Ingman iloitsi.
Lukion tietä viitoittavat menestyneet entiset opiskelijat. Heistä pääministeri Sanna Marin vilahteli eri puheenvuoroissa. Rehtori Marjukka Suihko muistaa hyvin Marinin nousun hallituksen johtoon.
– Olihan se aika hulabaloota lukiollekin. Kaikkialla haluttiin kuulla meidän näkemyksemme uutisesta.
Tiedon tullessa myös entisen rehtorin Tarja Kivimäen puhelin pirisi.
– Toimittaja soitti ja kysyi, olisinko osannut kuvitella näin tapahtuvan, Kivimäki kertoi perjantain juhlassa.
Myös Marin oli saanut kutsun juhlaan, mutta ei kiireiltään päässyt paikalle. Jokseenkin tasan vuosi sitten Marin kuitenkin jo vieraili entisessä opinahjossaan opiskelijoita tervehtien ja vanhoja opettajiaan tavaten.

YHTEISLUKIOLLA on ollut historiansa aikaan vain kolme rehtoria. He kaikki olivat paikalla perjantaina.

Lukion ensimmäinen rehtori Risto Koivisto totesi, että jokaisen rehtorin alkutaipaleelle on osunut jonkinlainen mullistus.
– Alkuvuodet olivat kansallisesti merkittäviä. Peruskoulujärjestelmään siirtyminen alkoi Lapista vuonna 1972.
Muu Suomi seurasi perässä. Koulumaailman uudistumisen keskelläkään olennaisimmasta ei tingitty.
– Jokaisesta lukiolaisesta tehtiin ylioppilas. Uusi ylioppilas oli aina työvoitto, Koivisto sanoo.

KORONATILANTEEN takia juhlissa olivat oppilaista mukana vain juontajat ja oppilaskunnan johto. Kaikki oppilaat pääsevät juhlistamaan lukiota 3. joulukuuta, kun yhteinen 50-vuotistilaisuus järjestetään syksyn ylioppilaiden lakitusten yhteydessä.

Lue lisää ke 17.11. Pirkkalaisesta.