Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRKKALAN kunta on päättänyt perua itsenäisyyspäivän juhlansa pahentuneen koronatilanteen takia.

PIRKKALAN kunta on päättänyt perua itsenäisyysjuhlan, joka oli määrä pitää Nuolialan koululla. Päätös syntyi eilen tiistaina häiriötilanteen johtoryhmässä.

– Kuuntelimme Pirkanmaan pandemiatyöryhmän katsauksen ja kuulimme lääkäreitämme. Päätös oli riskiarviokartoituksen jälkeen selvä. Koronatilanteen takia juhlaa ei voi nyt järjestää, kertoi Pirkkalan kunnan kansliapäällikkö Jaakko Joensuu keskiviikkoaamuna.

– Itsenäisyysjuhla on luonteeltaan sellainen, että siellä kohtaavat eri ikäluokat, mikä lisää riskejä, Joensuu perustelee.

Joensuu arvioi koronatilanteen johtavan vielä moniin muihinkin tapahtumien peruutuksiin lähitulevaisuudessa. Itsenäisyysjuhlaa ei voitu järjestää viime vuonnakaan, joten halut juhlan järjestämiseen olivat isot.

KUNNAN kulttuurituottaja Marika Eromäki oli valmistellut juhlaa pidettäväksi koronaturvallisella tavalla. Avin määräyksen mukaan sisätiloissa sallitaan ilman nimettyjä istumapaikkoja korkeintaan sadan henkilön kokoontumiset. Rajoitukset voi välttää, jos järjestäjä ottaa käyttöön koronapassin. Pirkkala suunnitteli pitävänsä ilman koronapassivaatimusta. Voimassa olevat rajoitukset eivät ainakaan tällä hetkellä olisi suoraan estäneet Pirkkalan itsenäisyysjuhlan pitoa, mutta kunta teki johtopäätöksensä nopeasti muuttuvaa tilannetta ennakoiden ja tulkiten.

JOENSUUN mukaan linjanveto tilaisuuksien järjestämisessä on ollut hankalaa. Moni taho on perunut itsenäisyysjuhlia ja tapahtumia etupainotteisesti, vaikka rajoitukset yhä sallisivat niiden pidon. Tampere ennätti jo perua oman itsenäisyysjuhlansa.

Edessä on joulukaudella nyt myös monia muita tilaisuuksia, joiden pito on kiinni maakunnallisista koronarajoituksista. Pirkkalan seurakunta on järjestämässä Kauneimmat joululaulut -tilaisuudet kirkossa siten, että tilaisuuksissa tarkastetaan koronapassi. Ensimmäinen niistä on vuorossa sunnuntaina Pirkkalan kirkossa. Joulukauden ohjelma sisältää myös paljon konsertteja, kuten perinteisen Mieskuoro Laulajien joulukonsertin.

Peruutuspäätös tehtiin tänään ilmestyvän printti-Pirkkalaisen mentyä painoon, joten tieto ei ehtinyt paperilehden uutiseen.

Lehden numero Koko Date & Time
Nro 3 Pirkkalainen 19.1.22 28.25 MB 2022-01-20 10:19:46
Nro 2 Pirkkalainen 12.1.22 27.46 MB 2022-01-20 10:23:34
Nro 1 Pirkkalainen 5.1.22 11.65 MB 2022-01-20 10:25:15