Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Tartuntataudeista Pirkkalassa vastaava lääkäri Jaakko Piirojärvi neuvoo ihmisiä liikkumaan joukoissa vain terveinä, käyttämään maskeja ja pesemään käsiä aina, kun kosketaan pintoja, joita myös muut henkilöt ovat koskeneet. – Näillä pääsemme yli näistäkin vaikeista ajoista, Piirojärvi rohkaisee. Kaiken pohjana näiden varotoimien lisäksi on rokottautuminen.

PIRKKALAISISTA 538 eli joka neljäskymmenes asukas on kohdannut omakohtaisesti koronan tähän mennessä. Epidemian alkamisesta tulee keväällä kuluneeksi kaksi vuotta.
Tartuntataudeista vastaavan lääkärin Jaakko Piirojärven mukaan koronaa on juuri nyt Pirkkalassa saman verran kuin Pirkanmaalla keskimäärin - eli aika paljon.
– Viimeisen 14 vuorokauden aikana tapauksia on tullut 48, eli ilmaantuvuusluku on karkeasti laskettuna noin 290 tapausta/100 000 asukasta/ 14 vrk.
– Koronavirusta on laajasti kaikkialla eikä siten varotoimista kannata tässä kohtaa tinkiä, Piirojärvi sanoo.
Rokotukset etenevät tasaisesti ja Pirkkalassa on avattu lisää rokotusaikoja kolmansia rokotusannoksia varten. Niitä saavat nyt riskiryhmät.
– Jako tulee etenemään ikä- ja riskiryhmävetoisesti. On tärkeää huomioida, että toisesta annoksesta tulee olla kulunut vähintään 5 kuukautta ennen kuin kolmas annos annetaan, Piirojärvi neuvoo.
Tätä lyhyemmällä aikavälillä kolmansia annoksia annetaan vain voimakkaasti immuunipuutteisille.
Myös 1. ja 2. annoksia jaetaan edelleen, joskin kysyntä on ymmärrettävästi kohtuullisen pientä kiitettävän korkeaksi nousseen rokotuskattavuuden myötä.

– Toki vielä ehtii mukaan rokotuksiin, joten ensimmäisien rokotuksien aikoja voi edelleen tiedustella verkkoajanvarauksen tai koronaneuvonnan kautta, Piirojärvi kertoo.

LASTEN rokotusten aloittamista on valmisteltu.
– Nyt kun THL:n linjaus on varmistunut, että rokotuksia aloitetaan riskiryhmiin kuuluville 5-11 -vuotiaille, pystymme tarjoamaan rokotusaikoja heillekin, kunhan vain Suomeen ja Pirkanmaalle saadaan nimenomaan lapsille tarkoitetttua rokotevalmistetta. Rokotusten alkamisen ajankohta varmistuu lähiviikkoina, Piirojärvi kertoo.

Rajoituksien osalta Pirkkalassa toimitaan PSHP:n ja AVI:n määräysten mukaisesti, joten niiden suhteen tarkka uutisseuranta on tarpeen. Pirkanmaan pandemiatyöryhmä saattaa päivittää rajoituksia nopeallakin aikataululla tarvittessa.
– Tukalan tautitilanteen vuoksi on tärkeää pitää kiinni jo tutuiksi tulleista peruskonsteista. Liikutaan ihmisjoukoissa vain terveinä, käytetään maskeja ja pestään tai desinfioidaan käsiä aina, kun koskemme pintoja, joita myös muut henkilöt ovat koskeneet. Näillä pääsemme yli näistäkin vaikeista ajoista, Piirojärvi rohkaisee.

Lehden numero Koko Date & Time
Nro 3 Pirkkalainen 19.1.22 28.25 MB 2022-01-20 10:19:46
Nro 2 Pirkkalainen 12.1.22 27.46 MB 2022-01-20 10:23:34
Nro 1 Pirkkalainen 5.1.22 11.65 MB 2022-01-20 10:25:15