Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRMEDIAT Oy:n toimitusjohtaja Olli Sirén (oik.), Pirkkala-Seuran varapuheenjohtaja Kauko Järvensivu ja puheenjohtaja Petri Laiho allekirjoittivat keskiviikkona Pirkkalaisen toimituksessa sopimuksen, jolla Pirkkalainen-lehden liiketoiminta siirtyy Pirmediat Oy:lle.

PIRKKALAINEN-lehti saa vuodenvaihteessa uuden omistajan. Pirmediat Oy ja Pirkkala-Seura ovat sopineet liiketoimintakaupasta, jossa lehden liiketoiminta siirtyy Pirmediat Oy:lle 1.1. 2022 alkaen. Kaupan jälkeen Pirkkalainen-lehti jatkaa toimintaansa normaalisti.

Pirkkalaista yli 60 vuotta julkaisseen Pirkkala-Seuran ylimääräinen jäsenkokous antoi marraskuussa seuran hallitukselle valtuudet neuvotella kaupasta. Sopimus sinetöitiin keskiviikkona allekirjoituksin.
Pirkkalainen-lehden nykyinen henkilöstö jatkaa vanhoina työntekijöinä ja lehteä tehdään normaaliin tapaan nykyisissä tiloissa Suupantie 2:ssa.

KAUPAN myötä Pirkkalainen liittyy pirkanmaalaiseen laajempaan lehti- ja mediaperheeseen. Pirmediat Oy kustantaa tällä hetkellä viittä paikallislehteä: Akaan Seutua, Lempäälän-Vesilahden Sanomia, Oriveden Sanomia, Sydän-Hämeen Lehteä ja Ylöjärven Uutisia.
Lisäksi yhtiö on pääomistaja Radio SUN Oy:ssä, jolla on kaksi paikallista radiokanavaa: SUN Radio ja Tampereen Kiakkoradio. Pirmediat Oy on pääomistajana myös Mall Voice Oy:ssä, joka tarjoaa äänimainokset ja äänimaailmat lähes kaikkiin Suomen kauppakeskuksiin.

Pirmediat Oy on paikallinen Olli Sirénin perheen perheyhtiö. Liiketoimintakaupan jälkeen Pirmediat jatkaa paikallisten medioidensa kehitystyötä kuuden paikallisen lehden ja kahden radiokanavan voimin.
– Pirkkalainen on hieno lisä lehtiryhmäämme. Lehteä kehitetään jatkossakin printtituotteena, mutta erityisesti kehitystyötä tehdään digipuolella, jossa olemme jo saaneet hienoja tuloksia viiden muun paikallislehtemme kanssa, kertoo Pirmediat Oy:n toimitusjohtaja Olli Sirén.

PIRKKALAISEN resursseja ollaan Sirénin mukaan lisäämässä kaupan myötä.
– Lukijoille viesti on, että sisältöön panostetaan, sivumäärä kasvaa ja toimittajavoimaa rekrytoidaan lisää. Digipalveluita lähdetään kehittämään aktiivisesti. Muutokset eivät näy heti vuodenvaihteessa, mutta myöhemmin vuoden aikana.

Ilmoittaja-asiakkaiden kannalta toiminta jatkuu vuodenvaihteen jälkeen nykyiseen tapaan. Tarjolle tulee uusia hyviä mahdollisuuksia tehostaa markkinointia.
– Pirkkalaisen ilmoittaja-asiakkaat saavat mahdollisuuden halutessaan hyödyntää Pirmedioiden paketteja, joihin kuuluu kaikkien kuuden printtilehden lisäksi digi-ilmoittelu ja radiomainonta, Sirén toteaa.
Pirmedioiden paikalliset mediat tavoittavat jopa 200 000 pirkanmaalaista joka viikko.


Lehti jaetaan vuodenvaihteen jälkeen normaalisti joka kotiin painettuna, kuten tähänkin asti. Vuoden 2022 ensimmäinen Pirkkalainen ilmestyy 5. tammikuuta.

PIRKKALA-SEURA jatkaa niinikään toimintaansa entiseen tapaan, vaikkakin ilman lehteä. Seura pystyy puheenjohtajansa Petri Laihon mukaan nyt keskittymään entistä tiiviimmin muuhun kotiseututyöhön.
– On hyvä, että 60-vuotiaalle Pirkkalainen-lehdelle saadaan paikallisen lehden kehittämisestä kiinnostunut jatkaja. Erityisesti verkkoliiketoiminnan kehittäminen vaatii isoja panostuksia, joihin kotiseutuyhdistyksellä ei ole mahdollisuuksia, Laiho sanoo.
Seuran aikeissa on Laihon mukaan muun muassa Pirkkala-aiheisten kotiseututuotteiden suunnittelu. Yhteistyö lehden kanssa jatkuu.
– Solmimme yhteistyösopimuksen Pirmedioiden kanssa. Lehti pysyy nykyisissä tiloissaan vuokralaisena seuran omistamassa huoneistossa R-kioskin talossa Pirkkalan keskustassa. Osa tiloista jää Pirkkala-seuran toimistoksi, Laiho kertoo.


Lehden numero Koko Date & Time
Nro 3 Pirkkalainen 19.1.22 28.25 MB 2022-01-20 10:19:46
Nro 2 Pirkkalainen 12.1.22 27.46 MB 2022-01-20 10:23:34
Nro 1 Pirkkalainen 5.1.22 11.65 MB 2022-01-20 10:25:15