Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

EDUART Shehu otti vastaan Vuoden maahan muuttanut yrittäjä -kunniakirjan ja kukkaset vaimonsa Hannakaisan ja äitinsä Liri Bocin kanssa Loukonlahden Kreetantiellä keskiviikkona.

LOUKONLAHDESSA perheineen asuva Eduart Shehu nousi kolmen parhaan joukkoon finaaliin Suomen Yrittäjien järjestämässä Vuoden maahan muuttanut yrittäjä -kilpailussa. Kilpailulla tuodaan esiin maahan muuttaneet yrittäjät ja heidän merkityksensä arjen sujuvuudelle.

Vuoden maahan muuttanut yrittäjä on perulaistaustainen Ivan Ore, jonka yritys on Cafetoria roastery Oy Lohjalta. Työeläkeyhtiö Elo palkitsi voittajan 5000 eurolla. Finalistiksi ylsi metsäalan yrittäjän Eduart Shehun lisäksi elämysmatkoja tarjoava Theo Turner.

Shehun menestystä ja jopa mahdollista voittoa jännättiin keskiviikkona Loukonlahdessa, mihin finalistia saapuivat kukkapuskan ja kunniakirjan kanssa onnittelemaan Pirkkalan yrittäjien Mauri Loukiala, Jarmo Hautamäki ja kunnan työllisyyspalvelujen päällikkö Kimmo Kivinen

Paikalla oli Eduart Shehun vaimon Hannakaisan lisäksi myös Albaniasta Suomeen kylään tullut äiti Liri Boci.

Vaikka ykköspalkintoa ei tullut, Eduard Shehu oli iloinen tunnustuksesta. Hän on syntynyt Albaniassa, mistä pakeni kestämättömiä elinoloja ensin Ruotsiin ja sieltä Suomeen.

– Yritykseni ES Metsä Oy tarjoaa metsänhoitopalveluja. Palkkaan kesäkaudeksi Suomeen yleensä noin 20 kausityöntekijää, jotka tulevat Romaniasta ja Albaniasta. Pääasialliset työt ovat metsän istutusta ja raivausta. Juuri nyt töitä tarjoaa eniten metsänhoitoyhdistys Roine Kangasalta.

Suomeen Shehu muutti tavattuaan Upsalassa tulevan vaimonsa. Hannakaisa Shehu työskentelee seurakuntapastorina. Noin vuosikymmen sitten Eduart hankki metsäalan koulutuksen Kurun metsäoppilaitoksessa.

Eduart antoi tunnustusta sille, kuinka on päässyt Suomessa yrittämiseen kiinni ja kuinka helppoa kausityöntekijöiden palkkaaminen Suomeen on nykyisin byrokratian kannalta. Prosessit ovat helpottuneet.

– Tänne tulevat työntekijäni ansaitsevat jopa viisi kertaa enemmän kuin palkka on heidän kotimaissaan. Suomeen töihin muutto on heille uhraus, mutta takaisin mentyään he vievät mukanaan hyvinvointia.

Palkintoraatiin kuuluivat Suomen Yrittäjien maahan muuttaneiden yrittäjien verkoston puheenjohtaja Ali Giray, vuoden 2020 voittaja Ioan Canta, työeläkeyhtiö Elon yhteysjohtaja Marko Hara ja Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen. 

Palkitsemisen oli ensin määrä tapahtua Helsingissä Tennispalatsissa.

– Olimme saaneet kutsun sinne hienoon juhlaan, mutta korona peruutti juhlan pitämisen viime hetkellä, Hannakaisa Shehu harmitteli. Lopullinen palkitseminen tehtiinkin etänä.

Lue lisää Pirkkalaisesta 15.12.

 

Lehden numero Koko Date & Time
Nro 3 Pirkkalainen 19.1.22 28.25 MB 2022-01-20 10:19:46
Nro 2 Pirkkalainen 12.1.22 27.46 MB 2022-01-20 10:23:34
Nro 1 Pirkkalainen 5.1.22 11.65 MB 2022-01-20 10:25:15