Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

KORONAPASSIN hankintaan pyydetään nyt paljon apuja terveyskeskuksesta. Ilman passia sulkeutuvat ovet useimpiin ravintoloihin iltaisin sekä tapahtumiin, kuten urheiluhalleille. Passin käyttö on edelleen laajenemassa..

KORONAPASSIIN liittyvät kyselyt ruuhkauttivat loppuviikolla Pirkkalan terveyspalvelujen koronapuhelimen ja jonotusajat olivat välillä pitkät. Terveyskeskuksesta pyydetään, etteivät kuntalaiset soittaisi korona-asioissa terveyspalveluiden muihin numeroihin, jotta palvelut eivät kuormitu. Jos palvelussa on ruuhkaa, on jäätävä jonottamaan tai yritettävä myöhemmin uudestaan.

Koronatodistus eli ns. rokotus- tai koronapassi voidaan tulostaa pirkkalalaisille terveyskeskuksessa, mutta sen hankkiminen itse Omakannasta on ensisijainen ja suositeltu tapa.

Koronapassin lataaminen vaatii osaamista ja sopivat laitteet eikä kaikilla ole siihen mahdollisuutta.

Kunta tiedottaa nyt, että paperisen koronatodistuksen eli koronapassin voi jatkossa itse tulostaa maksutta Pirkkalan asiointipisteessä (Koulutie 1) tai pääkirjastossa (Suupantori). Tulostuspiste on tarkoitettu henkilöille, jotka pääsevät kirjautumaan Omakantaan, mutta eivät pysty itse tallentamaan tai tulostamaan todistusta. Mukaan on otettava omat verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne, joilla pääsee kirjautumaan Omakantaan.

SYYNÄ ruuhkaan on nyt se, että yhä useampiin tapahtumiin ja palveluihin tarvitaan koronapassi, jonka voi saada, jos on rokotettu kahdesti tai kerran, mikäli on sairastanut koronan alle kuuden kuukauden sisällä. Koronapassin saa myös, mikäli negatiivisesta covid-näytevastauksesta on enintään 72 tuntia. Rokotus oikeuttaa koronapassiin vasta seitsemän päivää rokotuksen jälkeen, joten esimerkiksi samana päivänä otetun rokotuksen jälkeen ei voi heti saada koronapassia.

Koronapassin ollessa käytössä järjestäjä voi ohittaa useimmat koronaan liittyvät rajoitukset. Pirkkalassa passi vaaditaan esimerkiksi PJK:n futsalpeleihin, seurakunnan Kauneimmat joululaulut -sisätilaisuuksiin ja moniin muihin tapahtumiin sekä useimpiin ravintoloihin kello 17 alkaen.

OMAKANTA on nettipalvelu, johon voi kirjautua esimerkiksi omilla pankkitunnuksilla. Sivuilta löytyy koronatodistus, mikäli rokotukset tai muut ehdot on täytetty. Passin yhteydessä on mustavalkoinen ns. QR-koodi, joka tulostetaan tai tallennetaan puhelimeen tai muulle laitteelle. Tulosteessa tai tallenteessa on oltava mukana myös QR-koodin vieressä oleva nimi, syntymäaika ja tunniste.

Kätevä tapa on mallata todistus kännykän kuvaruudulle sopivan kokoisena ja ottaa siitä ns. näyttökuva. Se tallentuu puhelimelle, jolloin passin voi näyttää ilman verkkoyhteyttä.

Tamperelaisille todistuksia annetaan Frenckellin koronatodistuspisteessä.

Pirkkalan terveyskeskuksesta ei järjestetä COVID-näytteenottoa koronapassia varten, vaan testiin on hakeuduttava yksityiselle palveluntarjoajalle.

Uutista päivitetty su 12.12. klo 19.31

Lehden numero Koko Date & Time
Nro 3 Pirkkalainen 19.1.22 28.25 MB 2022-01-20 10:19:46
Nro 2 Pirkkalainen 12.1.22 27.46 MB 2022-01-20 10:23:34
Nro 1 Pirkkalainen 5.1.22 11.65 MB 2022-01-20 10:25:15