Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

KURIKKALAISET Siiri Halima (vas.) ja Siina Tykkyläinen ovat päässeet näyttämään koronapassia Tampereella Joulutorilla ja ravintolassa. – On vähän epäselvää, mihin aikaan passia pitää missäkin paikassa näyttää. Hyvä kuitenkin, että sitä kysytään.

KORONAPASSI on jo laajalti käytössä Pirkkalassa. Koronapassin käyttö on vaihtoehto alueellisille koronarajoituksille. Passia ei voida ainakaan vielä edellyttää paikoissa, joiden voidaan katsoa olevan välttämättömiä tavanomaisen elämän tai lakisääteisten oikeuksien toteutumisen kannalta.
Pirkanmaan pandemiaryhmä päättää mahdollisista uusista rajoituksista jälleen tiistaina, joten uutismedian jatkuva seuranta on tarpeen.

Pirkkalalaisille passin käyttö on vielä hieman epäselvää, eikä ihme. Käytännöt vaihtuvat melko tiheään ja uusia paikkoja saattaa tulla passin piiriin.

Suupalla asuva Anja Sala kertoi saavansa tyttäreltään apua koronapassin lataamiseen, kun sen käyttö tulee ajankohtaiseksi. – Pääsen sitten perheen mukaan, jos olemme menossa jonnekin.

Suupalta katugalluppiin tavoitettu Sonata Arctican pirkkalalaiskitaristi Elias Viljanen kiitteli kulttuurialan avautumista passin ansiosta. – Enää ei tarvitse kököttää kotona, kun koronapassi mahdollistaa tapahtumien järjestämisen.

KUNNAN kansiapäällikkö Jaakko Joensuu kertoo, että passin käyttöönottoon on suhtauduttu kunnan tapahtumissa myönteisesti.
– Tällä hetkellä passi mahdollistaa avin ohjeiden mukaisesti erilaisten tilaisuuksien järjestämisen.
Seurakunnassa koronapassi vaaditaan Kauneimmat Joululaulut -yhteislaulutilaisuuksissa. Jumalanpalveluksissa, hartauksissa ja kirkollisissa toimituksissa passia sen sijaan ei kysytä, sillä tilaisuudet luokitellaan uskonnon harjoittamiseksi.
– Kauneimmat Joululaulut on luonteeltaan yhteislaulutilaisuus, vaikka se järjestetään kirkossa, kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth selvittää.

PASSI on tullut myös ravintoloihin ja monille liikuntapaikoille.
Sitä  vastaan kuntoillaan  esimerkiksi kauppakeskus Veskassa sijaitsevan liikuntakeskus Hyveen ryhmäliikuntatunneilla.
– Passi tarkastetaan vastaanotossa, toimitusjohtaja Jussi Kurjenmäki kertoo.
Ravintola Il Postossa koronapassi on käytössä kello 17 alkaen.
– Tuntia aiemmin alamme varmistella, että asiakkailla on qr-koodillinen koronapassi tai että he ovat tietoisia, että ilman passia voi ruokailla kello 17 asti, aluepäällikkö Sanni Granholm sanoo.

 

Lehden numero Koko Date & Time
Nro 3 Pirkkalainen 19.1.22 28.25 MB 2022-01-20 10:19:46
Nro 2 Pirkkalainen 12.1.22 27.46 MB 2022-01-20 10:23:34
Nro 1 Pirkkalainen 5.1.22 11.65 MB 2022-01-20 10:25:15