Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

KORONAN takia hiljaiseksi käyneelle Pirkkalan lentoasemalle on luvassa runsaasti uusia matkustajia AirBalticin kuuden kohteen myötä.

AIRBALTIC perustaa Tampere-Pirkkalaan ensimmäisen Baltian maiden ulkopuolisen base-kentän eli kotikentän, jonne se alkuvaiheessa sijoittaa yhden lentokoneen. Koneella lennetään keväästä 2022 alkaen kuutta eri suoraa reittiä Tampereelta muihin Euroopan kaupunkeihin. Uudet vuorot aloittavat toukokuun alussa.

Uudet suorat yhteydet palvelevat sekä Tampereen seudun elinkeinoelämää että vapaa-ajan matkailijoita. AirBalticin suorat lennot vievät matkailijoita kahteen suosittuun lomakohteeseen Rhodokselle ja Malagaan ja reittilennot Müncheniin ja Frankfurtiin sekä Kööpenhaminaan avaavat matkailijoille sujuvat jatkoyhteydet muun muassa mannertenvälisille lennoille ja jatkoreiteille ympäri maailmaa. 

Pirkkalan pormestari ja Business Tampereen puheenjohtaja Marko Jarva pitää uutista merkittävänä Pirkkalalle.

– Matkustajamäärän kasvu on hieno juttu. Pirkkalan kunnan kannalta se ennen kaikkea mahdollistaa lentokentän alueen ekosysteemin kehittämisen, Jarva sanoo.

Lentokentän ydinalueiden maanomistaja on Finavia. Lähialueella on kuitenkin myös Pirkkalan kunnan omistuksessa olevia maita, joille voi viritellä esimerkiksi yrityshankkeita. Laajemmin yritysten näkökulmasta katsottuna koko Lentoasemantien seutu aina Vaittin kautta Partolaan on lentoaseman "lähialuetta".

– Meneillään on mielenkiintoisia keskusteluja, joista ei keskeneräisinä voi tarkemmin kertoa. Ne vauhdittuvat nyt tämän uutisen myötä. Kiinnostuneita toimijoita on olemassa, Jarva sanoo.

Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen pitää AirBalticin päätöstä isona asia alueelle. – Toivotammekin AirBalticin ilolla tervetulleeksi Tampere-Pirkkalaan. Tampereen seudulla on nyt kaivattu pikatie muualle Eurooppaan ja maailmalle. Uudet, suorat yhteydet helpottavat sekä yritysten kansainvälistymistä, osaajien ja opiskelijoiden houkuttelua, innovointia, matkailua että koko seudun elinvoiman kasvattamista entisestään. Tampereen seudun lisäksi uudet reitit palvelevat myös muun sisäisen Suomen tarpeita, Ikonen sanoo.

AirBaltic on ensimmäinen kansainvälinen reittilentoyhtiö, joka perustaa kotikentän Suomessa muualle kuin Helsinkiin.

Business Tampereen ja Visit Tampereen toimitusjohtaja Harri Airaksinen sanoo, että Tampereen kasvu ja vetovoima ovat nostaneet sen Suomen toiseksi metropoliksi. – Tampereen ja Helsingin muodostama Suomen ainoa todellinen kasvukäytävä vahvistuu edelleen. Metropolialueen molemmat solmupisteet tarjoavat nyt sujuvat yhteydet maailmalle. Suorat Euroopan lennot varmistavat Tampereen kaupunkiseudun menestyksen ja kehityksen vientiteollisuuden, tapahtuma- ja elämystalouden sekä tutkimuksen ja innovaatioiden keskuksena pohjoisessa Euroopassa.

Tampereen kaupungin elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen toteaa, että kyse ei ole vain siitä, miten Tampereelta pääsee maailmalle, vaan myös siitä miten tänne pääsee. – Meillä on monipuolinen ja kansainvälinen yritysten ja tutkimuksen keskittymä, joka houkuttelee uusia yrityksiä, niiden yksiköitä, pääomasijoituksia ja osaajia. Avainhenkilöiden on päästävä liikkumaan sujuvasti ja nyt yhteytemme kannaltamme tärkeisiin keskuksiin kohenevat huomattavasti.

AirBaltic on jo aiemmin lentänyt Tampere-Pirkkalasta vain Riikaan, josta on ollut jatkoyhteyksiä eri puolille maailmaa.

Lehden numero Koko Date & Time
Nro 3 Pirkkalainen 19.1.22 28.25 MB 2022-01-20 10:19:46
Nro 2 Pirkkalainen 12.1.22 27.46 MB 2022-01-20 10:23:34
Nro 1 Pirkkalainen 5.1.22 11.65 MB 2022-01-20 10:25:15