Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

JOULUKIRKOT voidaan pitää Avin rajoituksista huolimatta. Sen sijaan kinkun sulattelu esimerkiksi vapaa-aikakeskuksella ei onnistu kunnan liikuntatilojen sulun takia.

MONIA kunnan tiloja suljetaan Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston uuden koronapäätöksen johdosta 25.12. alkaen. Määräys kieltää Pirkanmaalla kokonaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Lisäksi suljetaan yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut asiakas-, osallistuja- ja odotustilat. Rajoituksista ei voi vapautua käyttämällä koronapassia.

Määräykset ovat voimassa ajalla 25. joulukuuta - 7. tammikuuta.

Kiinni menevät Pirkkalan vapaa-aikakeskuksen kuntosali, Reipin ja Kranstolpan sauna ja koulujen, päiväkotien ja vapaa-aikakeskuksen kaikki liikuntatilat. Poikkeuksena liikuntatilojen käytössä on, että lasten ja nuorten ohjattu liikunta on sallittu myös sulkuaikana (vuonna 2004 ja sen jälkeen syntyneet). Ryhmissä saavat olla mukana vain välttämättömät aikuiset, Vanhempien saattoliikenteen tulee pysähtyä liikuntatilan ulko-ovelle.
Erikseen määritelty ammattiurheilu on sallittu myös sulkuaikana. Ottelutapahtumat voidaan järjestää vain ilman yleisöä. Koronapassillakaan ei voida ottaa yleisöä paikalle sulkuaikana.

Avin päätöksen mukaisesti menevät Pirkanmaalla kiinni myös muun muassa yleiset saunat, uimahallit, tanssipaikat, sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat sekä kauppakeskusten yleiset oleskelutilat eli aulat lukuunottamatta kulkua liikkeisiin.

JOULUKIRKOT, hartaudet ja messut ovat sen sijaan sallittuja, mutta rajoitetuin väkimäärin. Jouluaattona hartauksissa voi olla kolmaosa tilojen maksimiyleisömäärästä ja 25.12. alkaen enää neljäsosa. Pirkkalan kirkon osalta kolmasosa tarkoittaa 150 henkilöä ja neljäsosa 112 henkilöä. Vanhan kirkon osalta kolmaosa maksimista on 50 henkilöä ja neljäsosa alle 40 henkilöä. Tiloissa on voimassa vahva maskisuositus.

Kauneimmat joululaulut on peruttu, sillä ne sisältävät paljon yhteislaulua ja luokitellaan korkeariskisiksi tilaisuuksiksi koronan leviämisen kannalta.

Kirkollisia toimituksissa esimerkiksi häitä, hautajaisia ja kastetilaisuuksia voidaan toteuttaa. Näissäkin tilaisuuksissa on osallistujamäärä rajoitettu.

– Nopeita rajoitusmuutoksia viime hetkellä. Vanhassa kirkossa sallittu osallistujamäärä on pieni, mutta jouluaattona siellä on pieniä hartauksia puolen tunnin välein kello 12-15, joten niihin mahtuu moni, kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth toteaa.

Jouluaattona tunnelmaa tuo Vanhan kirkon sankarihaudalla Pirkkalan reserviläisjärjestöjen kunniavartio. Se on paikalla kello 12-17.30.

Lehden numero Koko Date & Time
Nro 3 Pirkkalainen 19.1.22 28.25 MB 2022-01-20 10:19:46
Nro 2 Pirkkalainen 12.1.22 27.46 MB 2022-01-20 10:23:34
Nro 1 Pirkkalainen 5.1.22 11.65 MB 2022-01-20 10:25:15