Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitus esittää valtuustolle viiden ambulanssin vähentämistä Pirkanmaan alueelta. Ambulanssit vähennettäisiin Lempäälä-Vesilahdesta, Kangasala-Sahalahdesta, Kuhmoisista, Mänttä-Vilppulasta ja Tampereelta.
Joukko pirkanmaalaista ensihoitajia vastustaa hanketta ja on perustanut leikkausta vastustavan nettiadressin. Siinä vaaditaan, että leikkauksiin ei lähdetä ensihoidon kustannuksella, vaan säästökohteet on etsittävä jostain muualta, missä ne eivät suoraan vaikuta ihmisten terveyteen, henkeen ja turvallisuuteen.
- Tarkoitus on saada päättäjät ajattelemaan säästöjen vaikutusta pirkanmaalaisten turvallisuuteen sekä korostaa asukkaiden tasavertaisuutta kotikunnasta riippumatta, toteavat adressia laatimassa olleet Erik Lydén ja Katri Tuhkanen.
Adressi suljetaan 29.9. ja se on tarkoitus luovuttaa sairaanhoitopiirin valtuustolle sen kokoontuessa asiasta päättävää kokoukseen.
Vain yhdeksässä Pirkanmaan 23:sta kunnasta voimassa oleva palvelutaso toteutui ensihoitajien mukaan täysin tai lähes täysin palvelutasopäätöksen mukaisesti.

Pirkkalan ambulanssi on sijoitettu Linnakallion paloasemalle eikä sitä olla karsimassa. Yhdenkin ambulanssin vähentäminen heikentää samalla myös naapurikuntien ensihoitovalmiutta, adressissa muistutetaan. Korvaavat yksiköt kuormittuvat enemmän ja ovat myös useammin ja pidempään poissa omalta alueeltaan hoitaessaan poistetun yksikön alueen tehtäviä.

 

Adressi allekirjoitettavissa osoitteessa http://www.adressit.com/ambulanssitpirkanmaa